[ Decorate your life ]

[ Riley van de Wiel ]

Terug

Development

Development is wel het vak waarmee ik verwacht de meeste moeite te hebben, alleen ik merk als ik er goed voor ga zitten en genoeg vraag dan komt t allemaal goed. Verder ging het dit semester redelijk goed en heb resultaten waar ik wel tevreden mee ben.

Git


Git is een erg handige vorm van versiebeheer, git geeft de mogelijkheid om met meer man tegelijkertijd aan een stuk code te werken maar ook is het handig om alleen met Git te werken aangezien je hier eerdere versies kunt terugvinden en deze kan ophalen. Verder merkte ik dat het goed gebruikt kan worden in combinatie met GitHub waar je het makkelijk kan delen met anderen en natuurlijk nog een paar handige functies zoals verschillende releases uitbrengen, duidelijk overzicht van de commits om er maar een paar te noemen. Vervolgens ging ik nog verder met Git en koppelde deze ook met Github, hierop kon ik gemakkelijk mijn bestanden uploaden, maar tevens ook verschillende issues (hierbij kan je o.a bugs, todos neerzetten). Op Github heb ik ook een backup voor mijn portfolio website geupload ( Portfolio website ).

Vorig semester liet mijn groepje Git links liggen, dus verdiepten ik mezelf er ook niet in, deze keer wou ik iets meer leren van Git en ging ik meer proberen en uitvogelen totdat ik goed wist waarmee ik bezig was. Doordat ik mijn portfolio heb geupload kan ik oefenen met Git en de functies die Github aanbied.

Zelf geschreven library - loadbar


Mijn project was een library en geen framework aangezien een framework normaal dient als het skelet van de applicatie, mijn library is dient meer als extra toevoeging. Hierbij maakt het niet uit wanneer je het toepast maar het is altijd mogelijk, zonder dat je rekening hoeft te houden met de rest van de manier van coderen als bij frameworks.

De opdracht was om een zelfgeschreven library te maken. In de eerste instantie wou ik iets maken wat toevoeging gaf aan de proftaak, in plaats hiervan heb ik besloten een laadbalk te maken, deze laad balk kan worden aangepast naar de gebruikers wensen. Bij deze library zit een readme met daarin instructies en voorbeeld code. En deze is beschikbaar op Github, hier vind je ook de verschillende versies.

Demo van de library: Klik hier

Dit project is van veel belang bij mijn leerproces. hiervoor was mijn vaardigheid in javascript programmeren minimaal maar dankzij dit project heb ik veel geleerd over gestructureerd werken in code evenals meer algemene kennis over javascript. Ik ben tevreden met het resultaat ookal is het niet heel ingewikkeld, het ging me er vooral om om van scratch iets te maken met minimaal gebruik van het internet.